fbpx
Selecteer een pagina

Maaike Mulhof

“In 2002 studeerde ik af aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem (ArtEZ) richting modevormgeving. Tijdens de studie psychologie, die ik daarna deed, kwam ik in 2007 terecht bij het modebedrijf HUMANOID. Daar heb ik 11 jaar gewerkt, van de naaimachine steeds meer richting het grafische vak geschoven. Als grafisch ontwerper hield ik mij bezig met het ontwerpen en bewaken van de huisstijl, het vormgeven van lookbooks, collectieboeken, technische tekeningen, ontwikkelen van verpakkingen, labels, webdesign, marketing en verder allerlei werkzaamheden die er voorbij kwamen in een bedrijf met een klein team. Ik heb samen met een team webbouwers toen ook de eerste webshop van HUMANOID neergezet, we deden alles zelf, je kreeg van alle onderdelen van het bedrijf wel wat mee, van die ervaring maak ik nog elke dag gebruik. “ 

“Na de geboortes van mijn zoon Jim (2009) en dochter Lewis (2016) aka Loulou – vandaar de naam Jimmy Lou – begon ik met het ontwerpen van leren tasjes en accessoires. Twee jaar keramiek gedaan, toen een cursus zeefdrukken. En in 2017 begonnen met baby sweaters, die ik personaliseerde met de naam van pasgeboren baby’s. Dit project is nu het merk Jimmylou, een langzaam groeiende, seizoenloze collectie voor kinderen en moeders, lokaal gemaakt op een eerlijke manier en van duurzame materialen. Naast de “baby-name-sweaters” is er een “easy-mom-bag” een “it’s-the-inside-that-counts-bag” en een “moth-swaddle”. En natuurlijk de mascotte “Loulou”, het platte knuffeltje met kruisjes oogjes. Neem maar even een kijkje op de webshop www.jimmylou.nl

In de loop van mijn eerste jaar als ondernemer ben me steeds meer gaan focussen op opdrachten als freelance ontwerper. Dan gaat het om websites, ontwerpen van logo’s, huisstijl, drukwerk, labeling, packaging of het bedrukken van textiel bijvoorbeeld.

De ideeën die mensen in hun hoofd hebben omzetten in een concreet ontwerp. Door goed te luisteren en te voelen welke kant iemand op wil, samen tot een mooi resultaat komen. Waardoor de boodschap van mijn klant helder en krachtig de wereld in wordt gezet. Dat vind ik het allerleukste om te doen.”

Down to earth baby- en kinderkleding en accessoires, ontworpen en geproduceerd in Nederland.

Ik werk met kwalitatief hoogwaardige stoffen, het liefst duurzame materialen, zoals bamboe of biologische katoen, gerecyclede stoffen, hergebruikte materialen, restjes leer of overproductie. De stoffen moeten altijd fijn aanvoelen en lekker zitten. 

De collectie is zeer geschikt om te personaliseren, of te herlabelen.

Geen seizoensgebonden collecties, maar een langzaam groeiende, tijdloze collectie, met telkens veranderende stoffen, kleuren en eigenzinnige prints.

Geen grote voorraden, maar made-to-order. 

Gewoon mooie basis kledingstukken, die je als kind iedere dag aan wilt, omdat ze lekker zacht zijn en je er supergoed in kunt spelen. En waar mama en papa ook blij van worden, omdat ze er leuk uit zien en ze gewoon in de wasmachine kunnen ;-). 

En wat het leukste is, je kunt alle artikelen van Jimmylou laten personaliseren! Dus zet je creatieve brein aan het werk en verzin iets leuks.

HAVE FUN!

www.jimmylou.nl

"Follow your bliss."

Joseph Campbell

"Start before you're ready"

Marie Forleo

"The universe has your back"

Gabrielle Bernstein

Opleiding en Ervaring

 • 2018-heden | Studio Jimmy Lou | Hengelo
 • 2007-2018 Grafisch ontwerper | Humanoid | Arnhem
 • 2003-2007 Psychologie | Radboud Universiteit Nijmegen
 • 2001 Stagiair | SO by Alexander van Slobbe
 • 1998-2002 Fashion Design | ArtEZ Arnhem
 • 1992-1998 VWO | Pius X College | Almelo
 • Get in touch

  Studio Jimmy Lou

  Wittebeltsweg 2a, 7642LL Wierden
  Frederikstraat 39, 7553KC Hengelo

  hello@studiojimmylou.nl
  +31 74 205 8008    +31 6 42129894

  kvk 72594101
  btwnr NL001582518B18

  contact

  Studio Jimmy Lou

  Hengelo / Wierden

   

  hello@studiojimmylou.nl 

  074 2058008 

  kvk 72594101

  ×

  Hoi!

  Klik om een appje te sturen of mail naar hello@studiojimmylou.nl

  ×